Mida „sealt alt“ võiks endale sisse panna?

Mõni aeg tagasi kirjutas Gwyneth Paltrow oma blogis, et kasutab intiimlihaste treenimiseks jadeiitmuna ja sellest tekkis peaaegu rahvusvaheline skandaal. Kirjutati ja arvati nii muna poolt kui vastu, kuid kõige suurema küsimärgi tekitas hoopis küsimus – mida üks naine võiks „sealt alt“ endale üldse sisse panna ja kuidas see teda mõjutab?

Jadeiitmuna, geisha kuulid

Munaga tupelihaste treenimine on iidselt kasutusel olnud praktika. Saad nii lihaseid tugevdada, tõsta libiidot ja taastadatupe loomuliku niiskuse. Lisaks intiimsele lihastreeningule lisavad sellele praktikale jumet ka kristalli tervendavad mōjud. Kuulid on meditsiinilisest silikoonist ega kanna endas mingit erilist energiat. Kuna harjutused on samad, tuleks muna või kuulide vahel otsustamisel lähtuda oma sisetundest.

Üks on kindel: kui valid muna, siis peab ta olema kvaliteetsest materjalist, ilma pragudeta ning soovitavalt auguga. Auguga munadele saab treenimiseks niidi taha siduda. Nii on harjutamine efektiivsem ja samas pole ka muret, et muna enam kätte ei saa. Olgu kohe ka lohutuseks öeldud, et ega muna kusagile hulkuma minna ei saa, sest tupel on vaid üks avaus.

Oluline on meeles pidada, et naise tupp ei ole mõeldud millega tassimiseks, seega ära jäta omale muna lihtsalt niisama terveks päevaks või ööks sisse. Kui tahad teda kaasas kanda, siis pista ta rinnahoidja vahele või käekotti või pane ööseks padja alla. Munaga võiks treenida 5-30 minutit päevas, teda võib pesta sooja vee ja õrna seebiga.

Muna või kuulidega treenimine ei pruugi sobida kui sul on anuse või jämesoole allavaje või sa ei tunneta oma vaagnapõhja korrektselt. Sulle võib huvi pakkuda e-kursus Jadeiitmuna tõelised saladused.  

 

Vibraator

Vibraator on suurpärane vahend iseenda armastamiseks, kuid ainult sellisel juhul, kui kiiremas korras sealt patareid välja visata! Kui kasutada vibraatorit dildona, on see igati sobilik vahend endale g-punkti massazi tegemiseks.

Miks mitte vibreeriva seadmega?! Sest vibraatori vibratsioon on naise kehale liiga intensiivne ja muudab selle tundetuks. Kui soovid elu jooksul veel vahekorda nautida, siis palun ära vibratsiooni kasuta. Meeste peenised ei ole – vähemalt veel täna mitte – vōimelised sellise intensiivuse ja regulaarsusega vibreerima. Varsti ehk tulevad turule ka „sellised“ robotid, kuid see oleks siis juba teise artikli teema.

Ehk siis: patereid prügikasti ja ise oma g-punkti otsima!

 

Peenis

Peenis ehk Lingam on kōige sobilikum, mida naine võiks endale sisse lubada. Siiski on ka siin aspekte, millest võiksid teadlik olla.

Kui mees siseneb naise kehasse, ühinevad nende aurakehad ja energiad segunevad. Side partneriga talletub naise kehasse pikaks ajaks (mõne info kohaselt kaheksaks aastaks, mõne info kohaselt terveks eluks) ning võib mõjutada naise edasist elu. Seetõttu ära kunagi astu vahekorda inimesega, keda Sa ei imetle ega austa. Õnneks on võimalik oma keha energeetiliselt puhastada ja soovimatu side katkestada, kuid ka sellisel juhul pole mõtet oma kehast prügikasti teha.

 

EMS seadmed

Elektroteraapiaseadmed ehk viibrikud treenivad vaagnapõhjalihaseid vastavalt vajadusele – kas tugevdavad lihastoonust või lõdvestavad pinges lihaseid.

Seadme otsik sisestatakse tuppe ning sellest lähtuv stimulatsioon treenib vaagnapõhjalihaseid, õpetades neid pingutuma ja lõdvestuma. Paljud naised on viibriku abil oma vaagnapõhja üles leidnud ning tänu sellele oskavad pingutusharjutusi korrektselt sooritada. Viibrikut nimetatakse ka mugavusseadmeks, sest ta teeb töö naise eest ära. Alati on siiski soovitav õppida vaagnapõhja pingutama ja lõdvestama iseseisvalt.  

Paljudes Euroopa riikides määratakse noorele emale pärast sünnitust teatud arv vaagnapõhja füsioteraapiat, et lihastoonus taastada ning selle maksab kinni tervishoiusüsteem. Kuna Eesti naised saavad nautida pikka emapuhkust, võiksid nad vaagnapõhja ja kõhu toonuse eest selle mõnusa pika beebipuhkuse ajal ise hoolt kanda.

 

Sinu enda väikesed sõrmed

Üks äärmiselt pehme ja mõnus viis iseendaga tutvumiseks on iseenda katsumine. Katsumine ka „sealt alt“ ja seestpoolt. Jälgi, et käed on pestud ja küüned lühikesed, sõrmused võta ära. Tuba peaks olema mugavalt soe, keskkond turvaline. Võid panna mängima endale meelepärase muusika ning kasutada endale sobilikku naturaalset õli (kookose, mandli, viinamarjaseemne vmt).

Kui pärast sünnitust tundub, et „seal all“ ei ole kõik enam endine või Sa oled alati arvanud, et „küll mees teab mida kust tuleb teha“, siis soovitan Sul esmalt ikka ise endaga tutvust teha (sest mees ei saa seda teada, kui Sa ise ei tea).

Alustuseks on sõrmedega hea kontrollida oma intiimlihaste tugevust. Teiseks proovi üles leida enda A-punkt ja G-punkt. Masseeri end seestpoolt ja tunneta, kust on valulik, kust mõnus ja kust tuim.

 

Kellegi teise sõrmed

On need siis massaaziterapeudi või partneri sõrmed, mõlemal juhul on oluline, et tunned end turvaliselt. Yoni massaaz on väga intiimne ning lisaks tehnilistele oskustele peab massaaži tegija naise jaoks ka emotsionaalselt ja vaimselt kohal olema ning teda vajadusel toetama, mitte naise emotsioone vähendama või veelgi hullem, halvustama. Olen kuulnud liiga palju lugusid seanssidest, mis olid pigem tehniliste oskuste demonstratsioonid, mitte ei võimaldanud naisele intiimset rännakut oma sisemaailmas. Seega ole massaaziterapeuti valides väga hoolikas!

 

Vask- või hormoonspiraal

See, kas naine soovib oma kehasse paigaldada pikemaks ajaks võõrkeha, on sügavalt isiklik otsus. Ennekõike peab naine oskama oma keha kuulata, kehalt saadud sõnumeid usaldama ja neid ka järgima.

Hormoonspiraali kasutades võib keha sõnumite kuulamine olla pisut keerukam, sest võõrad hormoonid muudavad keha tuimaks ning sellest arusaamine võib olla hägune.

Kuna arstid peavad (hormoon)spiraali kasutamist tänapäeval iseenesestmõistetavaks, soovin siinse lõigu juurde jagada kahte lugu.

Maire oli hormoonspiraali kasutanud aastaid ning tema elu oli stabiilne, ühtlaselt tegus ja toimekas. Ühel päeval meenus talle ei-tea-kust, et varem, enne hormoonspiraali kasutamist, lainetas tema elu emotsioonide rütmis justkui meri – vahepeal tahtis ainult magada ja teistest eralduda, seejärel aga ainult seksida ja seltskonnas viibida. Kuid nüüd, juba aastaid, tundis ta ennast üsna emotsioonideta robotnaisena – kõik päevad olid sarnased, energia ei kõikunud üheski suunas ning seda jagus täpselt kõigeks, mis oli vaja ära teha. Ta ärkas hommikul, liikus sirgjoones läbi päeva ja läks õhtul magama. Nii iga päev aastast aastasse. Kuna kätte oli jõudnud spiraali vahetamise aeg, otsustas ta endalegi üllatuseks uut spiraali mitte paigaldada. Miks?! Sest ta igatses olla taas naine, tunda oma keha ja selle loomulikes rütmides lainetada.

Jaanika kohtus oma tulevase abikaasaga hetkel, mil ta ei kasutanud ei pille ega spiraali. Armastus oli suur ja üsna pea sündis sellest ka imearmas laps. Et rohkem lapsi hetkel plaanis ei olnud, lasi Jaanika paigaldada hormoonspiraali. Kummalisel põhjusel hakkas suur armastus peagi lagunema, Jaanika enda sõnul oli ta väga kuri ja mees ajas teda iga päevaga üha enam vihale. Lõpuks jõudis asi niikaugele, et oli aeg spiraali vahetada. Kuna selleks hetkeks oli mees otsustanud paariks kuuks Eestist ära minna ja Jaanika vihkas kõiki mehi jäägitult, ta uut spiraali panna ei lasknud. Möödusid kuud ja mees tuli tagasi koju, et ametlikult lahku minna. Kuid juhtus midagi ootamatut – ta leidis eest sama naise, keda oli kohanud aastate eest! Võõrad hormoonid olid Jaanika kehast lahkunud, viha lahtunud ning libiido taastunud. Tänaseks on sellest möödas juba hea mitu aastat, kuid noored on iga päevaga teineteisesse üha enam armunud.

 

Tampoonid ja tupetopsikud

Tänaseks on tehtud juba palju uuringuid selle kohta, mida laiatarbe-tampoonid tegelikult sisaldavad – palju keemilisi ühendeid, mida kokkuvõttes peetakse vähkitekitavateks, mis võivad kehas esile kutsuda erinevaid reaktsioone ning tagatipuks pikendada ka veritsust, ikka eesmärgil, et suurendada tarbimist veelgi.

Kui Sa siiski soovid kasutada tampoone, vali orgaanilised tampoonid. Igal juhul parem ja turvalisem valik. Huvitavaks ja eriti looduslikuks alternatiiviks on korduvkasutatavad  merekäsnast tampoonid, mida saab kasutada aastaid. Väga  kehasõbralik, keskkonnasõbralik ja rahakotisõbralik valik.

Tupetopsikuid ehk menstruaalanumaid on samuti saadaval mitmetest erinevatest materjalidest. Ka siinkohal soovitan ennekõike orgaanilisi kehasõbralikke materjale. Tupetopsik on loodust säästev valik, kuna maksab sama palju, kui mõne kuu sidemete/tampoonide varu, kuid kestab aastaid. Kui Sul on emakakaela allavaje, siis ei ole tupetopsiku kasutamine soovitav.

 

Ravimid, küünlad, geelid

Elus tuleb ikka ette olukordi kus me pöördume abi saamiseks arsti poole. Olgu selleks siis voolus, kihelus, candida, vmt. Sageli soovitatakse meile ka ravimeid ja paljud meist libistavadki endale kuulekalt sisse küünlaid või muid ravimeid. Ja samuti üsna sageli tuleb tõdeda, et ravimid teevad küll sümptomite talumise kergemaks ja ajuti tundub, et kõik ongi korras… kuid seda vaid kuni järgmise korrani. Sest probleemi tegeliku põhjuseni me sageli kas ei viitsi, ei taha või ei oska vaadata.

Mis Sind tegelikult aitab on liiga lihtne ja samas liiga keeruline, et seda uskuda – tunda oma keha ja oma tsüklit. Julgust neid kuulata ja nende märguandeid usaldada. Vaid siis on Sul võimalik püsida terve ja tõeliselt elus.

Milline on su elustiil? Kas sul on aega iseendale või on su elus palju stressi? Kuidas saaksid seda vähendada? Kuidas sa toitud ja kas see tõepoolest toetab su keha? Kas arvad, et kõhupuhitus, gaasid, krooksud, väsimus, stress, pärmseen, terva higilõhn, jmt ongi normaalsed?

Tupe niiskuse taastamiseks soovitan orgaanilisi küünlaid ja geeli

 

Kondoomid, libestid

Oled sa kunagi lugenud kondoomipaki või libesti tagumiselt küljelt nende koostise kohta? Kui paljud koostisained on sulle tuttavad? Kui paljusid suudad sa välja hääldada? Ja kõige huvitavam küsimus – mis põrgu pärast sa seda hääldamatutest koostisosadest koosnevat toodet omale sisse topid? Või ka partneri ihuliikme ümber mässid?

Sarnaselt tavatampoonidele on ka kondoomid ja libestid ühed päris korralikud keemiakokteilid: nad sisaldava keemilisi lõhna- ja maitseaineid, spermitsiide, paljud koostisainetest on tänaseks juba tõestatult kantserogeenseid.

Tee oma valik orgaaniliste kondoomide ja libestite hulgast, sest nende tootmises kasutatakse vaid looduslikke koostisosasid ning lõhna- ja maisteelamuse tarvis sageli ka toiduglassilisi eeterlikke õlisid.

Write a comment