Kaks imelist võimalust endale armastust avaldada

Jagan siin enda-eest-hoolitsemise praktikaid mis annavad sügava rahu, turvalisuse ja soojuse tunde – nagu armastus seda ikka teeb!

 Enesemassaaž on üks ilusamaid ja lihtsamaid võimalusi endale armastust avaldada ning seda ka väga füüsiliselt väljendada. Ajurveedast pärit enesemassaaž sõna otseses mõttes kallab su armastusega üle – peanupust jalataldadeni. Armastus “poeb naha vahele” läbi sooja õli ja pehme puudutuse, andes sügava rahu, turvalisuse ja soojuse tunde. Oluline on siin ka see, et massaaži teed Sa endale ise!

Enesemassaaž tasakaalustab nii keha kui vaimu, reguleerib ainevahetust, parandab und, annab sügava sisemise rahu ning lisaks ka beebipehme naha.

Massaaziks soovitan kasutada seesamiseemne õli. Soojenda see temperatuurile, mis tundub kehale mõnus, kindlasti mitte kuum. Ruum peaks olema soe, minule näiteks meeldib teha massaaži saunas. Liigutused võiksid olla pehmed, rahulikud, sujuvad.

Alusta masseerimist peanupust, liigu üle näo, kaela, turja. Silita pikkade ringjate liigutustega oma käsivarsi, alustades sõrmedest. Seejärel rinnad ja kõht. Kõhul liigu alati päripäeva: paremalt poolt üles, risti üle kõhu, vasakult alla. Reied, sääred ja labajalad. Jalataldadele ja varvastele pööra erilist tähelepanu, sest asub ju seal terve meie keha „peegel“.

Seejärel istu soojas, näiteks saunalaval, et õli saaks kehasse imenduda. Seejärel loputa end duši all, kuid ära kasuta seepi ega muud pesemisvahendit. Kuivata end õrnalt topsutades ja naudi pehmust nii oma kehas kui meeles.

NB! Seesmiseemneõli ei tule pestes kangast välja, seega kasuta rätikut mis võib õliseks saada ja jääda.

 

Hormè on üks olulisemaid Tiibeti meditsiini tervendusmeetodeid mida kasutatakse keha “tuuleväravate” sulgemiseks. Tuule tekitatud tasakaalutust aitab leevendada Hormè punkt-massaaz: aromaatsete, tuult taltsutavate taimedega täidetud pallike kastetakse sooja õlisse ning asetatakse seejärel kindlatele punktidele kehal.

Hormè mõjub lõõgastavalt ja soojendavalt, kosutades nii keha kui vaimu, aeglustab vananemist, parandab und. Parim on Hormè protseduuri teha õhtul enne magamaminekut, et siis sooja voodisse pugeda. Kindlasti ei tohiks pärast protseduuri juua külma ega mitte jahedasse. Protseduur on lihtne ja ohutu ning sobilik ennekõike stressi, ärevuse ja unetuse leevendamiseks, samuti keha toetamiseks nii raseduse ajal kui sünnitusest taastudes. Seda saab kasutada iseseisva ravimeetodina ning kombineerida teistega.

 

Tekkis huvi ja tahad rohkem teada? Võta ühendust katri.ristal @ gamil.com

Write a comment