Kas treenida jadeiitmunaga või teha harjutusi vaagnapõhjalihastele?

Kas mäletad lugu tütarlapsest, kes pidi katkise põhjaga anumaga allikalt vett tooma? Tüdruk ammutas vaasi täis, kuid koju jõudes oli see tühjaks nirisenud.

Kui võrrelda naise keha anumaga ja vaagnapõhja anuma põhjaga, siis on selge, et kui vaagnapõhi pole toonuses, võib see läbi tilkuda. Näiteks aevastamisel. Kuid sealt kaudu võivad kaotsi minna ka (elu)energia, head mõtted ning halvemal juhul vajuda läbi mõned siseorganid.

Kus see vaagnapõhi siis õigupoolest asub?! Tunneta oma häbemekinku, sabakonti ja istmikuluid (neid, mis põrandal istudes läbi tuharate vastu maad puudutavad). Nende nelja „punkti“ külge kinnitub vaagnapõhi, moodustades naise keha alla batuudi-taolise kihi.

Naise vaagnapõhjas on kolm „auku“ ehk sulgurlihast. Need kolm on anus, tupp ja kusiti. Sulgurlihaste ülesleidmine on üsna lihtne:

  • anuse leiad üles, kui proovid hoida kinni kõhutuult;
  • tupe sulgurlihase leiad üles kui proovid pingutada tuppe suunaga ülespoole;
  • esimese sulgurlihase ehk kusiti abil saad katkestada uriinijoa.

Vaagnapõhja treenides keskendutakse ennekõike terve vaagnapõhja ning sageli ka korsetilihaste tugevdamisele. Eesmärgiks on terve vaagnapõhja, mis peab toetama naist altpoolt, treenimine. Vaagnapõhja treenimine tähendab ennekõike seda, et Sa oled suuteline vaagnapõhja (seda eelpool kirjeldatud nelja punkti vahele jäävat batuuti) pingutama, pingutust hoidma ja täielikult lõdvestama. Sul on võimalik pingutada nii tervet vaagnapõhja kui samuti kõiki sulgurlihaseid eraldi.

Munaga treenides pingutatakse-lõdvestatakse ennekõike tuppe ümbritsevaid lihaseid ega pöörata tähelepanu vaagnapõhjale laiemalt. Munaga treenimine suurendab tupe tundlikkust ning on oma olemuselt vägagi sensuaalne, kuid sobib ennekõike juhul, kui Sul vaagnapõhjaga otseselt probleeme ei ole ning Sa oskad vaagnapõhja kui tervikut samuti pingutada. On terapeute, kes organite allavaje ja uriinipidamatuse korral munaga treenimist eriti ei soovita.

Toonuses vaagnapõhja on vaja selleks, et kui Sa midagi tõstad (kasti, beebit), lükkad või tõmbad (rasket ust näiteks), siis kaasad Sa tegevusse ka vaagnapõhja, mitte ei pressi seda jõuga allapoole. Samuti aitab trimmis vaagnapõhi edukalt reguleerida põie ja soolestiku tööd (st tilgad ei tule püksi ja kõhutuult on lihtsam kinni hoida) ning selle „batuudi“ peale toetub raseduse ajal beebi pea. Toonuses vaagnapõhi on tundlikum ning see omakorda tähendab suuremaid naudinguid magamistoas.

Kui Sa täpselt ei saa aru kus see vaagnapõhi ikkagi on, võid proovida sellist harjutust: kõverda veidi põlvedest ja aseta käed jalgade vahel sõrmseongusse. Nüüd suru sõrmedega veidi ülespoole. Nii leiad lihased paremini üles ning saad ka pingutustele kaasa aidata.

Selle harjutusega seoses tekkis meil ühes trennis nali – kui käed ulatuvad vabalt sõrmseongusse, põlvned sa tõenäoliselt ahvist. Kui sõrmed kokku ei ulatu, põlvned sa ilmselt otse dinosaurusest 😉

Sulle võivad huvi pakkuda ka e-kursused “21 päeva kehale” ja “Jadeiitmuna tõelised saladused”.

Pilt: Johann Köler: Tütarlaps allikal

Write a comment