Kuidas valida viibrikut

Sageli tekib viibriku erinevaid mudeleid vaadates küsimus: mille põhjal valida välja endale sobilik viibrik?
Siin on mõned suunavad küsimused mis võivad selles protsessis abiks olla.

1. Kas teil on vastunäidustusi?
Kui te olete rase, põete/teil on ravitud epilepsiat ja/või vähki alakeha piirkonnas, kasutate südamestimulaatorit või kui teile paigaldatud vaskspiraal on paigast nihkunud, on Perfect PFE ja Elise kasutamine vastunäidustatud.
iEase kasutamine raseduse ajal rääkige läbi oma arstiga. Kuid üldiselt ei ole raseduse ajal mõtet alustada ühegi uue treeninguga, saati vaagnapõhja treenimisega. Muid vastunäidustusi iEase kasutamisel ei ole.
2. Kas teil on probleeme vaagnavaluga või teie mureks on pigem lekkeprobleemid ja tundetus?
Kui on vaagnavalu, valige Perfect PFE, sest sellel on programm valu leevendamiseks.
Kui vaagnavaluga probleeme ei ole, siis saate valida kõigi kolme mudeli vahel.

Perfect PFE ja Elise on elektroteraapiaseadmed, st et otsik edastab lihasele signaali ning õpetab seda kokku tõmbuma ja lõdvestuma.  Tegemist on küll mugavusseadmega, ehk sede teeb trenni naise eest ära, kuid alati on soovitav õppida lihaseid pingutama ka iseseisvalt. Nii on tulemused kiiremad ja jäävamad.

Perfect PFE’l ja Elisel on neli sarnast treeningprogrammi nii lihaste treenimiseks (pingutamiseks) kui lõdvestamiseks.
iEase otsik pumpab ennast õhku täis ning seda tuleb treenimiseks ise lihastega pigistada. iEase saate kasutada ka juhul, kui teil on esimeses punktid toodud vastunäidustused.
Saate lähtuda näiteks otsiku disainist – Perfect PFE otsik on kaasaegsema disainiga. Elise otsik on tagasihoidlikum.
Teie eelistust võib mõjutada ka toiteallikast – Perfect PFE töötab patareidega, Elise liitiumakuga. Nii patareid kui aku peavad vastu väga pikalt.
Samuti võite lähtuda eriti naiselikult lihtsalt seadme värvist 🙂 sest nende tööpõhimõte, programmid ja kvaliteet on samad.
3. Kas teie lihased on pinges või nõrgad või mõlemat korraga?
Sellele küsimusele leiate vastuse siit artiklist, kuid kokkuvõtvalt: kui lihased on pinges, soovitan ma enne pingutuste tegemist lihased lõdvestada. Lõdvestamiseks on kõige lihtsam kasutada erinevaid hingamistehnikaid (ennekõike kõhuhingamist), ja venitusi, alandada stressitaset oma elus ning lihtsalt väga teadlikult vaagnapõhi lõdvestada. Kui lihased on pinges, ei ole võimalik neid korrektselt pingutada ja pingutamine võib olukorra vaid hullemaks muuta.
Kui iseseisvalt lõdvestamine/lõdvestumine ei õnnestu, soovitan kasutada mudeleid Elise või Perfect PFE. Nendel seadmetel on programm lihaste lõdvestamiseks. Hingamistehnikate ja harjutuste õppimiseks soovitan individuaalkonsultatsiooni.
Mudelit iEase soovitan ma ainult juhul, kui oskate lihased iseseisvalt lõdvestada, sest selle mudeli abil saab õppida lihaseid, ennekõike tupelihaseid pingutama. Kui aga lihased on pinges, siis tuleb nad alustuseks lõdvestada.
Vaagnapõhjalihased on kolmekihilised, seega võib juhtuda, et üks kiht on pinges ja teine nõrk ning tulemuseks on segatoonus. Sellisel juhul tuleb ikkagi alustada lõdvestamisest ning alles seejärel treenida.
Kui teil on vaid nõrkadele vaagnapõhjalihastele viitavad tunnused (vt eelviidatud artikkel), asuge neid treenima. Ja pidage meeles, et järjepidevus toob tulemuse.
Viibriku valimise ja kasutamise kohta olen teinud ka väikese video

Write a comment