Pinges või nõrgad?

Vaatad viibrikut ja mõtled, et äkki peaks seda kasutama, sest aegajalt tulevad tilgad püksi, või on tualetti põrgulikult kiire, või tõded, et „seal all“ valitseb puutumatu vaikus ja rahu … Siis loed, et sellel väikesel seadmel on neil programmi, loed lihaste erinevatest toonustest ja – oleme ausad – juhe jooksebki juba kokku. Teeme siis asja selgeks kiiresti ja lihtsalt.

Kus see vaagnapõhi üldse asub!?
Istu nii, et tunned läbi tuharate istmikuluid. Vaagnapõhi kinnitub külgedelt istmikuluudele, eest häbemeluule ja tagant sabakondile. See on selline rombi-kujuline lihaskiht Sinu jalgade vahel, umbes nagu võrkkiik või batuut.

Kuidas ma seda „batuuti“ pingutan?
Vaagnapõhja treenimiseks tehakse pingutusi väljahingamise ajal (mitte sissehingamise ajal!). Kujuta ette, et soovid peatada korraga nii uriinijuga kui kõhutuult ja pingutad tuppe sissepoole. Tee kõike kolme korraga välja hingamise ajal ja sel moel tõsta vaagnapõhi üles naba alla (ok, sa ei saa seda päriselt nii kõrgele tõsta, kuid kujuta ette). Sisse hingamise ajal lõdvesta. Korda. Naerata. Isegi siis, kui see tundub täielik kosmos, kinnitan, et pisukese harjutamise peale tuleb kõik kenasti välja.

Kui esmased pingutused tulevad välja ja tekkis huvi enama vastu, soovitan osaleda e-kursusel AVANEMINE. Õpid seal igasugu põnevaid harjutusi ja praktikaid nii vaagnapõhja treenimiseks, terve keha tundlikkuse tõstmiseks kui oma keha ja emotsioonidega parema kontakti saamiseks.

Mis siis kui ma mitte midagi ei suuda pingutada?
Sa ju tead, et harjutamine teeb meistriks. Katseta ja proovi ja püüa.

Kui tõepoolest mitte midagi välja ei tule ja sa isegi ei saa täpselt aru, kus see vaagnapõhi on ning mida ja kuidas seal ikkagi pingutada tuleks, soovitan kasutada viibrikut. See väike seade aitab vaagnapõhja kenasti üles leida ja treenib seda sinu eest. Nii on sul lihtsam õppida selgeks pingutused ja neid iseseisvalt tegema asuda.

Ja ikkagi – kuidas ma tean, millist programmi kasutada?
Nõrgad intiimlihased -> programm STRES
Pinges intiimlihased -> programm URGE
Segatoonuses lihased (või kui pole kindel) -> programm MIXED

Nõrkade intiimlihaste sümptomid:
Ootamatu uriinileke aevastades, köhides, naerdes või sportides; tupp on tundetu ja tupesisese orgasmi saamine on keeruline; raskustunne alakõhus, organite allavaje; alakõhu- ja seljavalud.

Viibrikuga treenides vali programm STRES ning kindlasti õpi lihaseid pingutama ja lõdvestama ka iseseisvalt. Väldi intensiivseid, kiire suunamuutusega trenne, raskuste tõstmist. Luba endale piisavalt puhkust, söö regulaarselt.

Pinges intiimlihaste sümptomid:
Pidev soov külastada tualetti (normaalne vahe 3-4h); täis põiega võib põis iseeneslikult tühjeneda (aktiivse põie sündroom); ebamugavus või valu vahekorra ajal või tampooni sisestamise ajal; arusaamatu voolus või põletikud, alakõhu- ja seljavalud.
Olukorra parandamiseks on esmatähtis rahustada oma närvisüsteemi, viia stressitegurid miinimumini (nii sisemised kui välised tegurid), õppida hingama terve kehaga ning lõdvestada vaagnapõhjalihased. Viibrikuga treenides vali programm URGE.

Segatoonuse puhul esinevad sümptomid mõlemast variandist. Kasuta programmi MIXED. Ka siis, kui Sa pole kindel, kas lihased on nõrgad või pinges, kasuta MIXED programmi.

Write a comment