Hormonaalne tasakaal ja eeterlikud õlid

Väsimus, depressioon, PMS, probleemid rasestumisel, kaalutõus – need märgid räägivad hormonaalse tasakaalu puudumisest sinu kehas. Eeterlike õlide abil saad mõjutada östrogeeni ja progesterooni taset kehas, stimuleerida kilpnäärme tööd ning lisada oma päeva positiivseid emotsioone.

Salvei
Üks hämmastava tulemusega uuring viidi läbi 2014. aastal 50ndates eluaastates naiste hulgas kellel oli diagnoositud meeleoluhäireid ja depressioon. Uuring näitas, et salvei sissehingamisel (kas kätelt, difuuserist vm) vähenes kortisooli ehk stressihormooni tase kehas ligi 40% ning paranes kilpnääret stimuleeriva hormooni (TSH) tootmine.

Tänapäeval on paljud terviseprobleemid (viljatus, tsüklihäired, PCOS, vähkkasvajad, meeleolukõikumised jmt) tingitud sellest, et östrogeeni tase kehas on liiga kõrge. Salvei eriliseks omaduseks on ka see, et ta tasakaalustab östrogeenide tootmist organismis. Sellest, kust tuleb meie kehasse liigne östrogeen, saad täpsemalt lugeda siit.

Ole salvei eeterlikku õli kasutades ettevaatlik kui oled rase.

Tüümian
Progesterooni taseme reguleerimiseks ja selle tõstmiseks olen ma ennekõike soovitanud spetsiaalseid harjutusi (ja tänu nendele harjutustele saan ma „oma“ beebisid kokku lugeda juba kahe käe sõrmedel). Heaks abimeheks on siin ka tüümiani eeterlik õli mis aitab tasakaalustada progesterooni taset kehas.

Madal progesterooni tase on naiste hulgas vägagi levinud ning toob endaga kaasa tsüklihäired, PCOSi, viljatuse, depressiooni jmt. Hormonaalse tasakaalu taastamiseks määratakse sageli hormoonasendusravi, mis ühelt poolt vaid maskeerib sümptomeid, kuid teisalt võib tuua kaasa tõsiseid kõrvalmõjusid.

Bergamot
Apelsini koortest saadav bergamoti eeterlik õli on tõeline hea-tuju-õli mis lubab sul ennast tingimusteta armastada. See aroom aitab hästi meeleolukõikumiste ja tujulanguse korral ning mõjub turgutavalt ka enesekindlusele ja enesehinnangule.

Bergamoti eeterlikku õli saab hästi segada teiste õlidega. Näiteks koos piparmündiga toob ta päeva ärksust, kuid koos lavendliga lõõgastust ja pehmust.

Lavendel
Lavendli eeterlik õli on üks populaarsemaid õlisid, sest seda saab kasutada nii keha, vaimu kui emotsioonide rahustamiseks ja lõdvestamiseks.

Lavendel toob kehasse tasakaalu, leevendab pingeid ja stressi ning lahustab päeva jooksul tekkinud ärevad emotsioonid.
Piserda lavendli eeterliku õli lahusega oma voodipesu või jalataldu enne magamaheitmist.

Pea meeles, et eeterlikud õlid on väga võimsad ning nende kasutamisel on hea järgida täpseid juhiseid. Kõik õlid on erinevad ja ühtset reeglit nende kasutamisel ei ole. On õlisid, mille toime avaldub kõige paremini neid sisse hingates, on neid, mida on hea määrida talla alla. On kombinatsioone, mida on hea kapslitena sisse võtta.

Veebruari kolmas nädal on eeterlike õlidega tutvumiseks eriti põnev, sest käimas on doTerra BOGO nädal – ehk siis osta üks õli ja saad teise kingituseks pealekauba. Iga päev 19-23. veebruaril on uus pakkumine mis kehtib vaid sellel konkreetsel päeval.

Kui tahad ka sellest osa saada, siis anna mulle märku ja lisan sind meie kinnisesse gruppi kus on täpsem info pakkumiste kohta, miks ja kuidas neid õlisid kasutada ning palju muud põnevat.

Valikut kõikidest õlidest näed siit lingilt https://www.mydoterra.com/minaolenginaine/#/

Write a comment