Naiste lood julgusest, lunastusest ja elust enesest

 

On mõned teemad, millest naised kohe üldse ei räägi või mis on justkui teiselt planeedilt.. näiteks lekkeprobleemid „alumisel korrusel“.

Olgu alustuseks öeldud, et uriinileke – kuitahes väike –  ei ole normaalne ning sellega toimetulemiseks on mitmeid võimalusi. Et teemaga puutub kokku üle poole naistest (ning enamus neist peab seda kas loomulikuks või paratamatuseks), on siinkohal hea jagada artiklit, kus mõned üsnagi tuntud inimesed oma kogemusi jagavad.

Lekkeprobleemid viitavad mõningatele muutustele naise kehas. Seda võib seostada raseduse, ülekaalu, ületreenimise, krooniliste või närvisüsteemihaiguste, elustiili jmt’ga. Pole oluline, millises olukorras Sa probleeme koged. Oluline on teada, et Sa pole maailmas üksi ning probleemile on lahendus.

Kris Jenner, Katy Perry, Kate Winslet, Fergie ja Sarah Silverman – edukad ja tunnustatud naised – on avalikult rääkinud oma probleemist ja lahenduse otsimisest.

Kris Jenner on rääkinud avalikult nii põie üle kontrolli kaotamisest kui inkontinentsidiagnoosist. See kõik on leidnud kajastamist ka tõsieluseriaalist Keeping Up With The Kardashians („Kardashianide pere“).

“Inimesed arvavad, et nad on oma murega üksi,” on tõsielustaar öelnud. “On lohutav teada, et naisel sinu kõrval on sarnane mure. Sa tunned ennast natuke vähem üksikuna.“

Popstaar Fergie’l juhtus 2005 aastal väike õnnetus. See õnnetus juhtus kontserti ajal laval kus staar ühe laulu ajal oma püksid täis lasi… Väidetavalt suutis ta kontserdi lõpuni anda vaid tänu pudelile shampanjale.

“Me hüppasime laval ja kõik oli väga rock ‘n roll, kuid mu põis lihtsalt ei pidanud vastu…“ selgitas staar. “Õnneks oli vana aasta õhtu ja keegi tõi kusagilt shampanjapudelid. Avasin neist ühe ja lihtsalt kallasin end shampanjaga üle, et keegi midagi ei märkaks.”

Auhinnatud laulja Katy Perry on tunnistanud, et kandis teismeeas püksikutes salvrätte.

“Ma ei saa öelda, et ma seda olukorda nautisin, kuid see kogemus on teinud minust tugevama ja mõistvama inimese,” on ta öelnud.

Kate Winslet puutus lekkeprobleemidega kokku pärast emaks saamist.

“Sünnitad paar last ja nii see läheb,“ avameelitses kolme lapse ema The Graham Norton Show’s.

“See on hämmastav: kaks aevastust ja kõik on veel ok. Kolmas aevastus ja mäng ongi läbi,“ ütles ta naljatades. „Ma ei saa enam hüpata batuudil. See kõik on tegelikult päris nõme.“

Komöödianäitleja, kirjanik ja produtsent Sarah Silverman on oma lekkeprobleemide-saaga aga rahaks pööranud. 2010 aastal ilmunud mälestusteraamatu pealkirjaks on The Bedwetter: Stories of Courage, Redemption, and Pee! (Voodimärgaja: lood julgusest, lunastusest ja pissist!)

Raamatus räägib ta lapseeast puberteedini kestnud voodimärgamisest ning sellele järgnenud depressioonist. Ta võrdleb lekkeprobleeme „sügava hämara saladusega“ mis sul alailma kaasas on. Depressiooni tulemusel mõistis Sarah, mis tähendab olla tõeliselt õnnelik.

 

Viide originaalartiklile:  http://www.womansday.com.au/style-beauty/health-body/five-celebrities-talk-about-light-bladder-leakage-17004

Siit näed Fergie’t vahejuhtumist rääkimas:  http://www.nowtolove.com.au/health/fitness/five-celebrities-talk-about-light-bladder-leakage-21910

 

Write a comment