Naiste „asjad“, millest avalikult ei räägita

Naistel on üks müstiline piirkond “seal all”, millest eriti ei räägita – justkui oleks tegemist iidsetest aegadest pärit salajase kokkuleppega mille sisugi on ära unustatud. Eesti keeles ei ole selle piirkonna nimetamiseks isegi ühtegi liigsete varjunditeta sõna. Seetõttu olen oma kursustel ja töötubades hakanud kasutama sanskritikeelset sõna Yoni, mis tähendab üska, alget, lätet.

Yoni on vapustav ja imeline, peites endas väga palju varjatud võimalusi. Nende saladusteni jõudmine ja oma sisemise sära vallapäästmine on iga naise võimuses. Nii nagu süda pumpab verd meie füüsilisse kehasse, võiks vaagnapõhjalihaseid ehk intiimlihaseid pidada „teise südame“ käivitajateks.

Kindlasti oled kuulnud jutte sellest, et vaagnapõhjalihaseid tuleb treenida. Kuid miks küll?
Nendel lihastel on paar naise jaoks vägagi olulist funktsiooni.

Kujuta esmalt ette, et naise keha on anum. Vaagnapõhjalihased moodustavad selle anuma põhja. Kui lihased on toonuses, on sul „põhi“, mis lisaks sellele, et ei lase siseorganitel kehast välja kukkuda, tekitab ka sisemise tõste, hoides kõiki organeid nende õigetel kohtadel. Kui lihased ei ole toonuses, võivad selle tulemuseks olla paljud erinevad probleemid: tilgad püksis, organite allavaje, probleemid tsükliga, viljatus, alaseljavalud, ning, mitte just vähetähtis, tundetu ja kuiv intiimpiirkond. Lisaks füüsilistele teguritele on Yonil võim ka naise eluenergia üle. Ka siia võib tõmmata võrdusmärgi toonuses lihased = suurem elujõud. Elujõud on aga see, mis teeb elu elamisväärseks.

Viimased uuringud näitavad, et 60% naistest puutub kokku vaagnapõhjalihastest tingitud probleemidega. Veel kurvem on seejuures see, et enamus neist naistest peab oma probleeme normaalseks või mingite muude näitajatega (rasedused, vanus, haigused) paratamatult kaasnevaks olukorraks. Tõsiasi on see, et vaagnapõhjalihased mängivad naise elus, tema füüsilises ja emotsionaalses heaolus väga olulist rolli ning nende toonus sõltub enamikul juhtudel naisest endast.

Paljud naised tunnevad „alumisele korrusele“ mõeldes ebamugavust ega pea tema eest hoolitsemist esmatähtsaks. Siinkohal ei pea ma silmas mitte ainult välist hügieeni, vaid ka sisemist, sh lihaste toonust, mis suures osas määravad ära naise enesehinnangu, suhte partneriga ja intiimelu kvaliteedi.

Hea uudis on see, et vaagnapõhjalihaseid saab treenida ning nad alluvad treeningule hästi. Intiimlihaste treenimine suurendab alakõhus hapniku- ja verevarustust, toob sinna juurde toitaineid ja energiat. Lihaste stimulatsioon, nende pingutamine ja lõdvestamine ning õige hingamine võivad leevendada ja ravida mitmeid günekoloogilisi probleeme, tasakaalustada hormoone, suurendada viljastumispotentsiaali.

Sellest, kuidas intiimlihased enda kasuks „tööle“ panna ning oma naiselik vägi valla päästa, tuleb juttu praktilises töötoas: Vaagnapõhja- ja korsetilihaste tervis Põlistarkuste ja Rahvaravi Koolis 8. veebruaril 2017

Kui töötoast jääb väheseks, saad liituda kursustega AVANEMINE ja ÕIDEPUHKEMINE või esmaspäevaste võimlemisõhtutega. Loe lähemalt www.minaolenginaine.ee

Write a comment