Kas ja kuidas mõjutavad vaagnapõhjalihased voodielu ja mitte ainult seda!

Teleseriaal Sex And The City tõi avalikkuse ette üsna palju seni varjul olnud infot naise intiimelu kohta. Muuhulgas siis ka vaagnapõhjalihaste treenimise kohta.

Elukogenud Samantha jagas lahkelt oma teadmisi noorukesele Charlottele 😉 kuidasiganes neid harjutusi siis nimetada – vaagnapõhjalihaste pingutamine, Kegeli harjutused, tupetrenn vmt.

Kuid mida siis ikkagi pingutada ja mismõttes need vaagnapõhjalihased naisele nii olulised on?

Kui kujutad ette, et naise keha on justkui anum, siis vaagnapõhjalihased moodustavad selle anuma põhja. Nad kinnituvad eest häbemeluule ja tagant sabakondile ning on oma olemuselt vetruvad nagu batuut või võrkkiik. Kui neid lihaseid ei oleks, kukuksid naise siseelundid kehast välja. Lisaks toetavad nad kõiki korsetilihaseid, omavad olulist rolli naudinguterohkes voodielus ning reguleerivad põie ja soolestiku tööd.

Vaagnapõhjalihaste teadlik pingutamine ja lõdvestamine vahekorra ajal aitab naudingule oluliselt kaasa. Mida enam sa oma vaagnapõhjalihastega kontaktis oled – st sa tead kus nad asuvad ja kuidas toimivad, suudad neid tahtlikult pingutada ja lõdvestada – seda tundlikumad nad on. Kursusel NAISE TEINE SÜDA osalenud naistest on paljud märganud tundlikkuse muutust juba paarinädalase harjutamise tulemusel. Pärast viienädalase kursuse läbimist saatis üks naine sellise tagasiside: Nüüd ei ole mul mingit kahtlust, et yoni on naise teine süda…no õigem oleks öelda: esimene süda, sest sealt saab kõik alguse ja sealt saab eluenergiat kõrgemale tõsta. Ja mis on juhtunud minu intiimeluga… Ma poleks iialgi arvanud, et mul õnnestub selliseid tundeid kogeda!

Kuid mitte ainult voodielu elavdamine ei ole vaagnapõhjalihaste võimuses, vaid samuti naise enesetunde, enesehinnangu, enese-armastamise-võime, energia ja rõõmu suurendamine oma elus.
Vaagnapõhjalihased võivad lõtvuda või ülepingesse minna erinevatel põhjustel. On ka võimalus, et vaagnapõhjalihased on lõdvad ja ülepinges korraga (sest nad paiknevad mitmes kihis). Sagedasemad põhjused on vanus, rasedus, haigused, traumad, krooniline kõhukinnisus või köha, stress, jmt. Kahjuks ei ole sageli võimalik leida seda ainsamat põhjust ning seetõttu on vaagnapõhjalihaste ja korsetilihaste ühine treenimine ja teadlik hingamine naise hea enesetunde vaiendamatud alustalad.
Kui lihased ei ole toonuses ning naisel ei õnnestu neid tahtlikult pingutada ja lõdvestada (vt eelmist artiklit kus juttu sellest, et köhimise ja nuuskamise ajal tuleb vaagnapõhjalihaseid pingutada) võib tulemuseks olla ka tahtmatu uriinileke aevastamise või sportimise ajal või muud uriinipidamatusega kaasnevad probleemid. Lahenduseks ei ole mähkmete ostmine, lemmiktegevustest loobumine, enda sotsiaalne isoleerimine või kellegi teise süüdistamine. Lahenduseks on oma kehaga sõbraks saamine ja vaagnapõhjalihaste treenimine.

Vaata, kuidas elukogenud Samantha jagas oma teadmisi noorukesele Charlottele:

https://www.youtube.com/watch?v=nMElITsNPds

Loe ka sellest, millest avalikult ei räägita:

http://minaolenginaine-ee.vserver.zonevs.eu/2015/07/12/naiste-asjad-millest-avalikult-ei-raagita/

Comments 2

Write a comment