Viibriku valimisest ja kasutamisest

Saan aegajalt kirju küsimusega viibriku valimise ja selle kasutamise kohta. Tegin väikese video, kus nendele küsimustele vastan ning jagan vastuseid ka siin artiklis.

Viibrikutel Perfect PFE ja Elise on 4 treeningprogrammi:

  1. STRES: nõrkade vaagnapõhjalihaste treenimiseks
  2. URGE: pinges vaagnapõhjalihaste lõdvestamiseks
  3. MIXED: segatoonuses vaagnapõhjalihaste treenimiseks
  4. TONE: juba toonuses lihaste treenimiseks

Perfect PFE’l on lisaks viies programm PAIN vaagnavalu leevendamiseks. Saad seda kasutada ka menstruatsioonile eelnevate või sellega kaasnevate valude ja krampide leevendamiseks. Samas soovitan ennekõike tegeleda valu põhjusega ning vajadusel korrigeerida oma toitumist ja elustiili, mitte lõputult valu leevendamisega tegeleda.

Viibrikute otsikud on erinevad:

Elise otsik on traditsiooniline, selle läbimõõt on 28mm.

Perfect PFE’l on nö moodsam otsik. Selle läbimõõt on 2mm suurem ning sellel on kaasas “antenn” mille abil saad kontrollida vaagnapõhjalihaste pingutuste korrektsust ja efektiivsust.

Mõlemad otsikud sisaldavad vähesel määral niklit. Kui Sul on nikliallergia saad valida kullatud otsiku.

Mõlema tootega on kaasas eestikeelne kasutusjuhend ning vajadusel saad alati minu käest nõu küsida.

Viibriku kasutamise asend on pikali või pool-lamavas asendis. Mingil juhul ei tohi viibrikut kasutada püsti, liikudes või mingite tegevuste ajal.

Otsik tuleb sisestada nii, et stimulatsiooniplaadid jäävad külgedele (mitte üles ja alla). Otsik sisestatakse kuni servani, is eraldab otsikut ja juhtmeid. Ära jäta otsikut väljapoole ega suru seda rohkem sisse.

Seadme võib sisse lülitada alles siis, kui otsik on sisestatud. Sisse lülitades on stimulatsioonitugevus 0, seega ei ole vaja karta ootamatut stimulatsiooni või muud ehmatavat aistingut.

Suurenda stimulatsioonitugevust vastavalt nii palju, et tunned lihaste tööd, kuid see ei tekita ebamugavust ega valu. lihtsalt niisama “suristamine” lihaseid ei treeni, seega seadista tugevus maksimaalsele kõrgusele mis tundub Sulle mugav.

Stimulatsioonitugevust saad reguleerida vastavalt tundlikkusele terve seansi vältel. Kui tundub, et stimulatsioon on liiga tugev, võta seda vähemalt. Kui tunned, et lihaste pingutused ei ole efektiivsed, tõsta stimulatsioonitugevust.

Kui Sul on soov otsiku asendit kohendada, tee seda hetkel, mil seade on puhkereziimis või lülita seade hoopis välja.

Kasulik on teada, et naise tupp on iga päev erineva tundlikkusega ning tundlikkus võib muutuda ka treeningseansi ajal. Seega reguleeri stimulatsioonitugevus vastavalt hetkevajadusele, mitte ära eelda, et peaksid iga päev kasutama sama tugevust. Samuti võib juhtuda, et tupe üks sein on tundlikum kui teine.

Viibrikut soovitatakse kasutada 1 kord päevas, seansi pikkus 20 minutit. Kuuri soovituslik pikkus on 3 kuud. Seejärel soovitatakse teha paus vähemalt 1 kuu ning jätkata treenimist vastavalt vajadusele.

Soovitan õppida lihaseid pingutama ja lõdvestama koos viibrikuga ja ka iseseisvalt. Oskus lihaseid lõdvestada ja pingutada annab kiirema ja püsivama tulemuse ning suurendab oluliselt kehatunnetust.

Write a comment